Eén grote familie

Als menselijke organisatie zetten de medewerkers bij Wingerdbloei zich dagelijks in voor de jongeren die ze begeleiden. Maar daar stopt het niet. Met evenveel overtuiging wordt er ook voor elkaar gezorgd.

De sterkte van Wingerdbloei ligt namelijk in de gedrevenheid, inzet en collegialiteit van onze medewerkers. Elke dag opnieuw zetten ze hun beste beentje voor en geven ze betekenis aan het woord ‘begeleider’. Stuk voor stuk zijn het leiders die weten wanneer ze een situatie moeten sturen, maar ook wanneer ze die uit handen kunnen geven. Zo kunnen we dankzij hun aanpak spreken van een huiselijke sfeer in ons begeleidingscentrum. En dat werkt niet enkel bevorderlijk voor de ondersteuning van de jongeren, maar ook voor de sfeer op de werkvloer.

We maken een punt van onze open cultuur. Iedereen is hier welkom, ongeacht hun achtergrond of historiek. Hier en nu, dat is waar we naar kijken en waar we op verder bouwen. Elke dag biedt nieuwe kansen en die grijpen we telkens weer met beide handen.

Welkom!

“Een goede ondersteuning is heel belangrijk in een functie als begeleider. Hoewel iedereen aan eigen dossiers werkt, moet je bij Wingerdbloei zeker je job niet alleen doen. Er is altijd een team dat voor je klaarstaat en je helpt wanneer je dat nodig hebt. Je bouwt zowel een band op met de gezinnen, als met je collega’s.”

– Roxanne Caumette (breedsporige contextbegeleidster)

Het allerbelangrijkste bij Wingerdbloei is dat iedereen een eigen kleur kan dragen. Hiermee bedoel ik dat iedereen zichzelf mag én kan zijn. Er wordt actief ruimte gemaakt voor diversiteit, eigenheid en warmte. Die waarden vind ik als persoon ook enorm belangrijk en dat is waardoor ik me als werknemer zo thuis voel binnen deze organisatie.

– Samim Faqiri (begeleider Leefgroep Do)