Bij Wingerdbloei zijn we niet enkel begaan met de toekomst van onze jongeren, maar ook met die van onze planeet. Daarom proberen we het goede voorbeeld te geven en zetten we telkens weer in op groene initiatieven.

Vorig jaar nog investeerden we zo’n € 75.000 in zonnepanelen. Hiermee proberen we onze eigen energie op te wekken, zodat we zo weinig mogelijk beroep moeten doen op grijze stroom. Binnenkort krijgt ook ons wagenpark een groener kleurtje. Individuele bedrijfswagens worden namelijk omgetoverd tot deelwagens. Zo zullen onze werknemers heel wat minder CO₂ uitstoten op weg van en naar het werk.

Ook op de werkvloer zelf sporen we onze medewerkers en bewoners aan om bewust met energie om te gaan. Wil jij ook je steentje bijdragen? Bekijk dan zeker hieronder onze 5 favoriete tips & tricks:

  • Trek de stekker uit of kies voor stekkerdozen met schakelaars die je kan uitzetten wanneer je een toestel niet gebruikt.
  • Koop enkel energiezuinige apparaten.
  • Gebruik tochtstrips voor ramen en deuren wanneer je een bries voelt in huis in plaats van de verwarming hoger te zetten.
  • Doe de lichten uit wanneer je een ruimte verlaat.
  • Sluit ramen en deuren om warmte binnen te houden.

Heb jij nog groene tips die je graag met ons wil delen? Laat het ons weten via onze socialemediakanalen!